Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk

Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk

28 april is uitgeroepen tot werelddag veiligheid en gezondheid op werk. Deze dag focust zich op de preventie van beroepsziekten en ongevallen op de werkplek. Werken met een computer brengt risico’s met zich mee, evenals werken met chemicaliën.

Nu zijn wij zelf niet gespecialiseerd in de werking van chemicaliën maar weten wij wel wat de juiste houding is achter het bureau. Er kunnen fysieke klachten ontstaan door een verkeerde houding tijdens het typen. Deze klachten willen wij graag voorkomen, door meteen de juiste houding aan te leren.

RSI is een van de ziektes die je kunt krijgen door een verkeerde houding. RSI staat voor Repetitive Strain Injury, door repetitieve handelingen kan je pijn klachten krijgen in bijvoorbeeld het bovenlichaam, in je ellenboog, hand, schouders en nek.

Mensen die blind typen met 10 vingers en in de juiste houding zitten, hebben veel minder kans op RSI. Door deze verkleinde kans, zullen ze minder vaak ziek zijn en minder absent zijn van werk. Dit is een win-win situatie, er word meer werk verricht en de werknemer voelt zich ook een stuk beter.

Tijdens de cursus SmartTyping zullen wij je leren wat de juiste houding is en hoe je je huidige werkplek kunt aanpassen. Wij hopen op deze manier bij te kunnen dragen aan een gezondere en veiligere werkplek voor iedereen.

www.smarttyping