Een leven lang plezier

SmartTyping leert de leerlingen spelenderwijs in slechts 4½ uur met 10 vingers blind typen. Dit levert ze in hun verdere ontwikkeling grote ‘leerwinst’ op.
Zie het artikel van Dr. H. van der Meijden over het belang van blindtypen, klik hier.


Na de cursus gaan ze 15 dagen oefenen in een online omgeving om hun snelheid en nauwkeurigheid te vergroten. Iedere dag ontvangen ze de resultaten van hun oefeningen. Na 15 daagse oefenen typen ze snel met weinig tot geen fouten.

Het oefenen is super leuk omdat ze de toetsen al blindelings weten te vinden!

Tijdens de training maken de leerlingen gebruik van breinprikkelende hulpmiddelen als muziek, kleuren, afbeeldingen en een prachtig verhaal. Het logische, analytische en abstracte denkvermogen alsook het beeldend en creatieve vermogen van de hersenen worden geactiveerd. De leerling ervaart hierdoor een enorme leerversnelling met onmiddellijke opslag in het lange termijngeheugen.

Wanneer jouw leerling met 10 vingers blind typt heeft dat een impact op zijn of haar leerprestatie. Het is ook gebleken dat kinderen die op jonge leeftijd met tien vingers leren typen, zich gemakkelijk kunnen aanpassen op de middelbare school. Het maken van werkstukken, uittreksels en verslagen wordt een stuk eenvoudiger’.

Het mooie is dat de toetsen na 4½ uur dan ook blindelings worden gevonden wat het oefenen leuk maakt.

Je kunt als leerkracht mee kijken hoe de leerling presteert.

Na iedere oefening ontvangt de leerling direct resultaat en indien gewenst kan je als leerkracht je leerlingen volgen.

  • Waarom; Verbeterde leerprestaties

  • Hoe; In 4½ uur blind leren typen met 10 vingers

  • Stappen; De 0-meting, de training en dan 3 weken slechts 15 minuten per dag oefenen

Licentie voor de leerkracht

Een licentie voor de leerkracht kan maar het hoeft niet. Je kunt je als docent opleiden voor SmartTyping, zodat je zelf ieder jaar jouw leerlingen met 10 vingers blind kan leren typen. Hiervoor volg je een train de trainer opleiding en ontvang je een licentie.

Liever niet?

Wij komen met plezier op jouw locatie SmartTyping aanleren aan de leerlingen.

Kort durend train de leerkracht programma

Wanneer je als leerkracht een licentie wil, volg je SmartTyping samen met je leerlingen. We vragen je dit omdat het systeem uniek in elkaar zit. Ook als je al met 10 vingers blind typt. Het duurt voor jou dus ook slechts 4½ uur. Je zal zien dat je eerst de karakters en hun positie op het toetsenbord in je brein verankert, waarna het brein de fijne motoriek aanstuurt.

Je zal na de training volledig begrijpen waarom we dit aan je vragen. Omdat je merkt dat SmartTyping zo leuk is om aan te leren, wordt je gemotiveerd om het aan je leerlingen te leren. Niet alleen jij als leerkracht maar straks ook je leerlingen zullen plezier hebben in het leerproces.

Na de cursus krijg je 1 dagdeel instructie over hoe je SmartTyping aan je leerlingen aanleert

In dit dagdeel leer je de handige SmartTyping didactiek en het trainen van een hand. Na dit dagdeel ontvang je de licentie.

Jouw leerlingen monitoren

Wanneer je SmartTyping aan je leerlingen leert kun je ze monitoren. Ook je leerling ziet direct zijn of haar progressie. Je leert ze bovendien aandacht te hebben voor de juiste werkhouding, de hoogte van het werkblad en het beeldscherm. Ook besteed je aandacht aan de juiste zithouding, zowel voor de armen en benen als de rug. Op deze manier blijft de kans op vervelende ziektebeelden als RSI voor je leerlingen tot een minimum beperkt.

Waarom een licentie

  • Waarom – Je geeft een duurzame toekomst aan je leerlingen

  • Tijd – het kost je weinig tijd en je geeft de leerlingen veel

  • Stappen – Eerst doe je SmartTyping dan een dagdeel dydactiek

  • Motivatie – Motiveer je leerlingen om de toetsen blindelings te kunnen vinden

  • Voor wie – Voor de leerkracht die zijn leerlingen SmartTyping will leren

Misschien een leuk weetje

Wist je dat Typen los staat van het taaldenken en gedachten vasthouden in het talige geheugen?

(Zie ons prachtige brein, klik hier)

Hoe zit dat met dyslexie?

Dyslexie betekent dat iemand een vervelende strategie heeft bij het automatiseren van het lezen. SmartReading, één van onze andere trainingen, laat dit mooi zien. SmartReading is een studie- snelleesmethode met een buitengewoon gunstig effect op dyslexie. Deze methode geven we sinds 1992 met de nieuwste brein technieken zodat de deelnemers visueel leren lezen.

In 2007 hebben we gebaseerd op de smartmethode de type cursus SmartTyping ontwikkeld.

Deze korte film geeft inzicht over dyslexie en de smartmethode.

Wanneer jouw leerlingen na SmartTyping blind met 10 vingers kunnen typen, is het tempo in de klas geen probleem meer, kost het minder energie en door de visualisatie met SmartTyping is ook het lezen en spellen beter geworden. Wanneer je SmartTyping aan je leerlingen leert zullen ze makkelijker leren en sneller klaar zijn.

Help je leerlingen en zet je school op een positieve manier op de kaart.

Ontvang geheel vrijblijvend een van de voorstellen

DOWNLOAD DE BROCHURE